Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η ιστορία του 10χρονου Τζέι και η αγάπη του για τον Γιώργο Σαμαρά

  Ο 10χρονος Τζέι Μπίτι, είναι ένα αγόρι που έχει καταφέρει να μιλά όλος ο κόσμος γι' αυτόν και να λέει τα καλύτερα και τα πιο όμορφα λόγια. Με την αγάπη που έδειξε προς την εθνική μας ομάδα, αλλά και προς το πρόσωπο του ποδοσφαιριστή Γιώργου Σαμαρά, ο Τζέι συγκίνησε όλη την Ελλάδα και την έκανε να τον αγαπήσει.


  Ο Τζέι γεννήθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2003 στο Λούργκαν της Βόρειας Ιρλανδίας από ευαισθητοποιημένους γονείς. Ο μικρός γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν, κάτι που οι γονείς του δεν αντιλήφθηκαν άμεσα. Ο 10χρονος, έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας και σε ηλικία τριών μηνών χρειάστηκε να υποβληθεί σε μια δύσκολη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.
  Ο Τζέι έχει αναλάβει την εμψύχωση των παικτών της νεοστυθείσας ομάδας της πόλης του. Ακόμα είναι φανατικός οπαδός της σκωτσέζικης ομάδας, Σέλτικ, μέσω της οποίας γνώρισε το είδωλό του, Γιώργο Σαμαρά όταν η ομάδα κληρώθηκε στους προκριματικούς γύρους του Champions League και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους ποδοσφαιριστές.
   Ο Τζέι και ο Έλληνας άσος αμέσως έγιναν φίλοι. Ο τελευταίος μάλιστα, πήρε τον 10χρονο μαζί του για να προπονηθεί με την ομάδα. Αργότερα, ο Τζέι βρήκε τη θέση του, δίπλα στον Σάμι (όπως αποκαλεί τον Σαμαρά), στο πούλμαν της ομάδας, όπου τραγούδησε με όλους τους παίκτες το σύνθημα της Σέλτικ. Έκτοτε, η σχέση του με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι πολύ ιδιαίτερη. Ο πατέρας του Τζέι, μάλιστα, δε δίστασε να χαρακτηρίσει τον Έλληνα επιθετικό «μέλος της οικογένειας». Ο 10χρονος κοιμάται με τη φανέλα του αγαπημένου του ποδοσφαιριστή, χαίρεται ακούγοντας νέα του Σαμαρά και παρακολουθεί κάθε μέρα φάσεις και αγώνες της Σέλτικ και του Σάμι. Η αγάπη του είναι τόσο μεγάλη, που ο πατέρας του ακόμα δεν του έχουν πει πως ο Σαμαράς δε θα αγωνίζεται του χρόνου με τη φανέλα της Σέλτικ, διότι ξέρουν ότι θα στενοχωρηθεί.
  Μεγάλη χαρά για τον Τζέι ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Γιώργος Σαμαράς τον κράτησε στην αγκαλιά του για τον γύρο του θριάμβου. Μάλιστα, το σχετικό βίντεο έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο επισκέψεις στο διαδίκτυο. Λίγο αργότερα ο Σαμαράς μίλησε στη βρετανική τηλεόραση κρατώντας στον Τζέι στην αγκαλιά του και τον χαρακτήρισε «φίλο και έμπνευση», συγκινώντας τους πάντες.
  Το βίντεο με τους πανηγυρισμούς του Τζέι στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού και την πρόκριση της Ελλάδας αποτυπώνει μια στιγμή χαράς ενός ιδιαίτερου παιδιού. Ο Τζέι, στεναχωρήθηκε, γιατί δε μπόρεσε να παρευρεθεί στον αγώνα Κόστα Ρίκα – Ελλάδα. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να στείλει ευχές στην Εθνική μας και τον Σάμι. Ακόμα, δεν πτοήθηκε από την ήττα της χώρα μας, αφού όπως δήλωσε ευχαριστήθηκε και χάρηκε τον αγώνα.




Κυριάκος Θεοδοσίου
απόφοιτος μαθητής Γυμνασίου Πετριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας