Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Δείτε το υπέροχο έργο τέχνης της 15χρονης Μαρίας!

 Σίγουρα όσοι γνωρίζουν τον μεγάλο ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη θα έμειναν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας το διπλανό έργο τέχνης που απεικονίζει τον ίδιο. Όχι, όχι δεν έχει δημιουργηθεί από ενήλικα ζωγράφο, αλλά από την 15χρονη μαθήτρια, Μαρία Μαγάκη! Η Μαρία φοιτά στη Τρίτη τάξη του Γυμνασίου Πετριάς (Χρήστου Στουγιαννίδη – Λίλη). Έχει ήθος, καλό χαρακτήρα, είναι προσγειωμένη, άριστη μαθήτρια και πολύ καλή μου φίλη.

Τον πίνακα λοιπόν τον δημιούργησε με αφορμή την ονομασία του έτους 2013 σε έτος “Καβάφη”, αφού συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου ποιητή ο οποίος από μόνος του αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Η Μαρία πριν από λίγους μήνες, όταν τελείωσε η έκθεση στην οποία βρισκόταν ο πίνακας, δώρισε το έργο τέχνης στο σχολείο το οποίο από τότε βρίσκεται στο γραφείο των καθηγητών, με τη μαθήτρια να δέχεται πολλά συγχαρητήρια τόσο από τους καθηγητές, όσο και από τους συμμαθητές της, αλλά και από τους γονείς των μαθητών που περνάνε από το γραφείο των καθηγητών.
Χωρίς αμφιβολία η Μαρία θα πρέπει να ασχοληθεί επαγγελματικά μ' αυτό και να αξιοποιήσει το ταλέντο της. Της εύχομαι να πετύχει, γιατί το αξίζει.




Κυριάκος Θεοδοσίου


Δείτε σε μεγαλύτερη εικόνα το έργο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας