Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου

Ο καιρός σήμερα:


Για την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, προβλέπονται  παροδικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Στην ατμόσφαιρα της δυτικής και της νότιας Ελλάδας θα υπάρχουν ποσότητες αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, με ένταση στα πελάγη 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει, στα βόρεια στους 13 με 15 βαθμούς και στα νότια στους 17 με 19 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 20 βαθμούς.
 
Πιο αναλυτικά:                                                                                                                       
 
Στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία προβλέπονται βροχές και κατά διαστήματα καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Θρακικό θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ.
 
Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και παροδικές βροχές.  Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς.                                                                                                                 
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά θα έχουμε,  κατά διαστήματα λασποβροχές και, κατά τόπους στα βορειότερα, καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ.                 
 
Στην Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και στη δυτική Πελοπόννησο λίγες βροχές. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει αρκετή αφρικανική σκόνη. Τα θερμόμετρα, λόγω των νοτιάδων, θα δείξουν έως και 18 βαθμούς.
 
Στα Κύθηρα θα πνέουν νοτιάδες 4 με 5 και το πρωί 6 μποφόρ.                                                          
 
Στην Κρήτη, αναμένονται, ηλιοφάνεια και στον ουρανό αφρικανική σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, το πρωί ισχυροί και από το μεσημέρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα πεδινά θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς, ενώ στη βόρεια Κρήτη θα αγγίξει και τους 20 βαθμούς.                                                                             
 
Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες θα έχουμε κατά διαστήματα νεφώσεις και στα ανατολικότερα μικρής διάρκειας βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς.                                                                                                                         
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται, το πρωί σποραδικές βροχές, το απόγευμα και το βράδυ, λίγες μόνο νεφώσεις. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι τους 16 με 18 βαθμούς.                                                                                                                           
Στην Αττική περιμένουμε, αρχικά νεφώσεις και πιθανή βροχή και από το μεσημέρι αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.                                                                            
Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε, βροχή το πρωί και βελτίωση από το μεσημέρι.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας