Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου

Η παγωνιά και τα χιόνια θα είναι τα κυριότερα στοιχεία του καιρού της χώρας μας μέχρι και την Παρασκευή. Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου πιο αναλυτικά :
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπονται χιονοπτώσεις, που το απόγευμα θα ενταθούν. Στο Θρακικό θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 και το βράδυ 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 2 με 4 βαθμούς.
 
Στην  Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά αναμένονται βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοανατολικοί   5 με 6 μποφόρ. 
 
Στην Πελοπόννησο θα έχουμε, συννεφιά, βροχές, σποραδικές καταιγίδες, στα ανατολικά χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιόνια.   Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά στους 10 και στα ανατολικά στους 6 με 8 βαθμούς.  
 
Στα Κύθηρα από το μεσημέρι θα πνέουν άνεμοι ενισχυμένοι στα 6 με 8 μποφόρ. 
 
Στην Κρήτη προβλέπονται κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν,  στη δυτική Κρήτη βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στην ανατολική Κρήτη νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που, κυρίως στα Δωδεκάνησα, θα είναι ισχυρές. Η ένταση των ανέμων θα φτάνει στα 7 με 9 μποφόρ.
 
Στη Θεσσαλία, προβλέπονται, χιονόνερο ή χιόνι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 (-3) έως 2 βαθμούς.   
 
Στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, αναμένονται στα πεδινά και στα παραθαλάσσια, βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα έχουμε, κατά τη διάρκεια της ημέρας από τα 200 μέτρα και πάνω, το βράδυ όμως θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 με 7 βαθμούς.  
 
Στην Αττική προβλέπονται συννεφιά, βροχές και στα βουνά χιόνια. Τη νύχτα προς την Τετάρτη είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσουν χιονοπτώσεις και στα βόρεια προάστια. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς.                                         
 
Στη Θεσσαλονίκη κατά διαστήματα θα χιονίζει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3  (-3) έως 1 βαθμό Κελσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας