Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Ένας πληγωμένος έφηβος στο Σιάτλ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ TWEETS ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Ο ΜΑΘΗΤΗΣ λυκείου που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε μία συμμαθήτριά του και να τραυμάτισε άλλους τέσσερις στο σχολείο του στο βόρειο Σιάτλ περιγράφεται ως ένα δημοφιλές και «ευγενικό» παιδί.


Όμως, ο ίδιος εμφανιζόταν στα κοινωνικά δίκτυα ως ένας πληγωμένος έφηβος, που πολλές φορές δεν έκρυβε την οργή του.

Η Αστυνομία δεν έχει εξακριβώσει τους λόγους που ο Τζέιλεν Ρέι Φράιμπεργκ, ενός πρωτοετής στο Λύκειο Μέρισβιλ - Πίλτσακ στο Μέρισβιλ, εισήλθε στην καφετερία του σχολείου του και άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών του.

Η Ρεμπέκα Κούλεϊ, μητέρα ενός μαθητή, δήλωσε ότι ο Φράιμπεργκ ήταν ένας δημοφιλής παίκτης ράγκμπι, που πρωτοστατούσε στις δραστηριότητες του σχολείου. Τα μηνύματα, ωστόσο, που ο ίδιος αναρτούσε στο Twitter καταδεικνύουν ένα αίσθημα απογοήτευσης κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. «Δεν θα διαρκέσει... Ποτέ δεν διαρκεί...», ήταν το τελευταίο tweet που έγραψε ο Φράιμπεργκ την Πέμπτη.
Τις τρεις τελευταίες ημέρες ο ίδιος είχε αναρτήσει πολλά μηνύματα στο Twitter, που άφηναν να εννοηθεί ότι περνούσε έναν επώδυνο χωρισμό.

«Έπρεπε να είχα ακούσει... Είχες δίκιο... Πάντα είχες δίκιο...», έγραψε σε ένα tweet. Σε ένα άλλο έλεγε: «Με διαλύει... Πραγματικά... Γνωρίζω ότι μοιάζω να το ξεπερνώ... Αλλά όχι... Και ποτέ δεν θα μπορέσω να το κάνω...».

Το προφίλ του Φράιμπεργκ στον Facebook δείχνει ένα πιο χαρούμενο παιδί που έχει αναρτήσει φωτογραφίες όπου απεικονίζεται μαζί με κορίτσια, αλλά και ποζάρει κρατώντας ένα τουφέκι και ένα ελάφι που έχει σκοτώσει σε κυνήγι. Επίσης απεικονίζεται σε μια βάρκα με φάλαινες να κολυμπούν πίσω του. Tην ίδια ώρα ένας μαθητής επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Seattle Times ότι ο Τζέιλεν Φράιμπεργκ «ποθούσε ένα κορίτσι που δεν ήθελε να βγει μαζί του και ότι βρισκόταν ανάμεσα στα πρόσωπα εναντίον των οποίων πυροβόλησε». Η Αστυνομία δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες, επιβεβαιώνοντας ότι οι έρευνες έχουν μόλις ξεκινήσει.

Πηγη: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας