Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Υπολόγισαν τον... ΕΝΦΙΑ για τον τάφο της Αμφίπολης!


Χαμός στα social media με την αρχαιολογική ανακάλυψη

Ποιές καλοκαιρινές διακοπές και ποιό «Ice Bucket Challenge»; Οι Έλληνες χρήστες του Ίντερνετ ασχολούνται με την αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αμφίπολη, με τους πιο… ευφάνταστους να υπολογίζουν στα social media ακόμα και τον ΕΝΦΙΑ για τον τάφο!


Πρώτο θέμα στα social media ο τύμβος
Σύμφωνα με το «Monitor», την ηλεκτρονική πλατφόρμα αναζήτησης, καταγραφής και αξιολόγησης αναφορών και δημοσιευμάτων από το ελληνικό Ίντερνετ, μόνο σε διάστημα 20 ημερών, δηλαδή από τις 10 Αυγούστου, οπότε και έγιναν οι πρώτες ανακοινώσεις των αρχαιολόγων, μέχρι και τις 20 Αυγούστου, η λέξη «Αμφίπολη» έχει αναφερθεί πάνω από 55.000 φορές στα social media.Το αποκορύφωμα καταγράφθηκε στις 13 Αυγούστου, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ανασκαφές, οπότε και οι αναρτήσεις «έπιασαν» τις 6.000! Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, οι ηλικίες 36 - 50 συζήτησαν περισσότερο για το θέμα (43%), ενώ ακολουθεί η ομάδα 21 – 35 (40%).
Εκτός από τον Μέγα Αλέξανδρο, πρόσωπο των ημερών είναι η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, με τις αναφορές στο όνομά της να ξεπερνούν τις 6.500.

Τα πιο σπαρταριστά σχόλια
Ευρηματικοί, όπως πάντα, οι Έλληνες χρήστες των social media δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης με χιούμορ.
Το αποκορύφωμα καταγράφθηκε στις 13 Αυγούστου, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ανασκαφές, οπότε και οι αναρτήσεις «έπιασαν» τις 6.000! Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, οι ηλικίες 36 - 50 συζήτησαν περισσότερο για το θέμα (43%), ενώ ακολουθεί η ομάδα 21 – 35 (40%).
Εκτός από τον Μέγα Αλέξανδρο, πρόσωπο των ημερών είναι η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, με τις αναφορές στο όνομά της να ξεπερνούν τις 6.500.

Τα πιο σπαρταριστά σχόλια
Ευρηματικοί, όπως πάντα, οι Έλληνες χρήστες των social media δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης με χιούμορ.


Μακράν το πιο αστείο σχόλιο είναι ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν για τον τάφο, τον οποίο χρήστης υπολόγισε στα 2.400 ευρώ και με... τεκμήρια: «ο τάφος στην Αμφίπολη είναι 1.962 τετραγωνικά. Ισόγειο και πρώτος όροφος, κτίσμα πάνω από 100 ετών, με πάνω από 2 προσόψεις (κυκλικό βλέπεις), δεν είναι αγροτικής χρήσης. Με τη χαμηλότερη τιμή ζώνης, ο ΕΝΦΙΑ βγαίνει 2.400 ευρώ. Αν βάλουμε ότι ο ένοικος δεν το έχει δηλώσει εδώ και πολλά χρόνια συν τα χρωστούμενα από φόρους, συν τα πρόστιμα, νομίζω με μια πεντακοσάρα χιλιάδες ο Μεγαλέξανδρος τη βγάζει δεν την βγάζει (το ποσό είναι μεγαλύτερο αλλά στα δικαστήρια μάλλον θα του αναγνωρίσουν ελαφρυντικά). Ευτυχώς μπορεί να κάνει διακανονισμό με 48 δόσεις, οπότε στήνει ένα μαγαζάκι με αναψυκτικά απέξω (21% ΦΠΑ) και σιγά σιγά θα τα καταφέρει. Εκτός βέβαια αν πρέπει να προσλάβει προσωπικό και να πληρώνει ΙΚΑ, οπότε την πάτησε. Μόνη ελπίδα στο τάφο να έχουν χώσει και τίποτε σκλάβους του ηγεμόνα, οπότε με μια προσωρινή άδεια παραμονής θα δουλέψουν αγόγγυστα...».
Μερικά ακόμα αστεία σχόλια που γράφτηκαν:
-  «Ο τάφος της Αμφίπολης είναι ο Σήφης ο κροκόδειλος της αρχαιολογίας»
- «Τον μοναδικό σταθμό μετρό της Θεσσαλονίκης θα τον βρουν μετά από 2.000 χρόνια και θα νομίζουν ότι είναι τάφος. Άντε να εξηγήσεις»
- «Μου λένε, πρόσεχε, σου σκάβουν τον λάκκο. Λέω δεν με νοιάζει, δεν φοβάμαι κανέναν...εκτός από την Περιστέρη»
- «Η Περιστέρη της ειρήνης»
- «Αν ήταν ελληνικός τάφος στην Αμφίπολη, στην είσοδο δε θα είχε σφίγγες, αλλά τσομπανόσκυλα. Κανένας Αιγύπτιος εφοπλιστής θα ΄ναι θαμμένος»
- «Στελέχη του ΥΠΠΟΑ διαψεύδουν πως η ανασκαφή στην #amfipoli κινείται με τους χρόνους πολιτικών ανακοινώσεων.  Τουλάχιστον να προλάβουν τη ΔΕΘ».
- «Το πρώτο αντικείμενο που βρήκαν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη είναι ο άβακας που είχε στο δημοτικό ο Κ. Μητσοτάκης»

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας