Κάθε χρόνο
στην
πόλη
Σάντα
Κρουζ
της
Καλιφόρνιας
γιορτάζεται
η
Μέρα
της
Μπίρας.
Από
το
2007,
που
η
γιορτή
βγήκε
από
τα
σύνορα
της
Αμερικής
και
έγινε
γνωστή
σε
παγκόσμιο
επίπεδο,σε διάφορες
πόλεις
σε
όλο
τον
κόσμο
γιορτάζουν
την
Παγκόσμια
Ημέρα
της
Μπίρας.
Με στόχο να ενώσει τους λαούς κάτω από την σημαία της μπίρας, καθώς η μπίρα πίνεται -ως επί το πλείστον με παρέα- την πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου, η γιορτή τιμά τους παραγωγούς μπίρας και –φυσικά- τους καταναλωτές της. Έτσι λοιπόν, και φέτος δώστε ραντεβού με τους φίλους σας και απολαύστε τα 400 διαφορετικά είδη της που υπάρχουν στον κόσμο.
Παρότι η
ποικιλία
της
είναι
μεγάλη,
οι
μπίρες
που
συναντούμε
χωρίζονται
σε
δύο
ουσιαστικά
μεγάλες
κατηγορίες:
τις
Lager και τις
Ale. Οι Lagers είναι καθαρές
και
δροσιστικές
μπίρες
με
τυπικά
ελαφρύ
άρωμα
και
γεύση
και
μπορούν
να
ταιριαστούν
εύκολα
με
μια
μεγάλη
ποικιλία
τροφίμων.
Από
την
άλλη
πλευρά,
οι
Ale σερβίρονται
πιο
κοντά
σε
θερμοκρασία
δωματίου
και
περιέχουν
πλούσιο
άρωμα
και
γεύση
Ως τρίτη
κατηγορία
μπορούμε
να
θεωρήσουμε
τις
μπίρες
που
παράγονται
με
φυσική
ζύμωση,
δηλαδή
ζυμώνονται
σε
ανοιχτά
δοχεία
χωρίς
προσθήκη
μαγιάς
ή
και
άλλες
με
προσθήκη
φρούτων
ή
χορταρικών,
οι
οποίες
έχουν
ένα πρωτότυπο
γευστικό
χαρακτήρα
και
εντονότερο
άρωμα.
Επίσης, επιστήμονες επισημαίνουν ότι ένα ποτήρι μπίρα, μέρα παρά μέρα, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ωφέλιμο. Το φολικό οξύ που περιέχει καθώς και οι πολυβιταμίνες, θωρακίζουν τον οργανισμό από την θρόμβωση και τις καρδιαγγειακά προβλήματα. Ακόμα, επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι η μπίρα έχει συστατικά που μειώνουν τα τριγλυκερίδια και την «κακή» χοληστερίνη (LDL).
Ν έ ν α
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας