Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

"7 Χρόνια μετά..'': Κείμενο του Αθανάσιου Βόλτση για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Στις 6 Δεκεμβρίου 2008 ήταν η βραδυά που άλλαξε όλη η χώρα.

Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια οι αιτίες που έγιναν οι ταραχές σε όλη την Ελλάδα ήταν η Παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, η Αύξηση της ανεργίας ,η διαφθορά κα η Δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 
Στόχοι αυτών των ταραχών ήταν το καλύτερο βιοτικό επίπεδο για την νέα γενιά ,και η εξάλειψη της αστυνομικής βίας. 
Το τραγικό είναι πως ,σαν να χρειάζεται ένα θύμα , μια αναταραχή για να ακούσουμε, για να αντιληφθούμε τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.Ήταν άραγε απλά η αφορμή για αυτή την κοινωνική εξέγερση , η δολοφονία ενός παιδιού 15 ετών?
Στις 6 Δεκεμβρίου 2008 δολοφόνησαν την ελπίδα, γιατί όταν σκοτώνεις έναν 15χρονο, σκοτώνεις την ελπίδα, διότι η ελπίδα μιας κοινωνίας είναι οι νέοι. Σκοτώθηκε η ελπίδα για μία στιγμή και αντέδρασε όλος ο κόσμος έτσι όπως αντέδρασε γιατί ένιωθε να του παίρνουν την ελπίδα.
Τον Δεκέμβριου του 2008 ο τότε πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στα προβλήματα και τις αγωνίες των νεων.
7 Χρόνια μετά λοιπόν, η Ελλάδα μετράει τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους, όχι μόνο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και με άλλες χώρες του κόσμου.
7 Χρόνια μετά λοιπόν, η Ελλάδα μετράει τους περισσότερους νέους ανέργους ανάμεσα σ’ εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή έχουν διπλώματα από μεταλυκειακά προγράμματα.
7 χρόνια μετά λοιπόν, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νέων που μεταναστεύουν στο εξωτερικό, είτε για δουλειά ,είτε για σπουδές , για μια καλύτερη ζωή.
7 χρόνια μετά λοιπόν ,να σας θυμίσω πως το 2013 είχαμε νεκρούς δύο φοιτητές απο μαγκάλι, διότι δεν είχαν λεφτά για πετρέλαιο.
7 χρόνια μετά λοιπόν, νιώθουμε πως χανόμαστε , και αν οι αιτίες για τις ταραχές του 2008 ήταν αυτές που προείπα , τώρα είναι υπάρχουν ακόμα περισσότερες, μα ίσως περιμένουμε την αφορμή όπως τότε... Επειδή δυστυχώς όπως συμβαίνει πάντοτε σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες, το αίμα πότιζει αυτούς τους αγώνες και τους ανεβάζει σε υψηλότερη κλίμακα.
7 χρόνια μετά λοιπόν ,ας ελπίσουμε πως δεν θα χυθεί άλλο αίμα για να γίνει η αφορμή να ανοίξουμε τα μάτια μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας