Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

1 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα Μπίρας!



 Κάθε χρόνο στην πόλη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας γιορτάζεται η Μέρα της Μπίρας. Από το 2007, που η γιορτή βγήκε από τα σύνορα της Αμερικής και έγινε γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο,σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μπίρας.

Με στόχο να ενώσει τους λαούς κάτω από την σημαία της μπίρας, καθώς η μπίρα πίνεται -ως επί το πλείστον με παρέα- την πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου, η γιορτή τιμά τους παραγωγούς μπίρας καιφυσικά- τους καταναλωτές της. Έτσι λοιπόν, και φέτος δώστε ραντεβού με τους φίλους σας και απολαύστε τα 400 διαφορετικά είδη της που υπάρχουν στον κόσμο.
 Παρότι η ποικιλία της είναι μεγάλη, οι μπίρες που συναντούμε χωρίζονται σε δύο ουσιαστικά μεγάλες κατηγορίες: τις Lager και τις Ale. Οι Lagers είναι καθαρές και δροσιστικές μπίρες με τυπικά ελαφρύ άρωμα και γεύση και μπορούν να ταιριαστούν εύκολα με μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων. Από την άλλη πλευρά, οι Ale  σερβίρονται πιο κοντά σε θερμοκρασία δωματίου και περιέχουν πλούσιο άρωμα και γεύση
 Ως τρίτη κατηγορία μπορούμε να θεωρήσουμε τις μπίρες που παράγονται με φυσική ζύμωση, δηλαδή ζυμώνονται σε ανοιχτά δοχεία χωρίς προσθήκη μαγιάς ή και άλλες με προσθήκη φρούτων ή χορταρικών, οι οποίες έχουν ένα πρωτότυπο γευστικό χαρακτήρα και εντονότερο άρωμα.
  Επίσης, επιστήμονες επισημαίνουν ότι ένα ποτήρι μπίρα, μέρα παρά μέρα, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ωφέλιμο. Το φολικό οξύ που περιέχει καθώς και οι πολυβιταμίνες, θωρακίζουν τον οργανισμό από την θρόμβωση και τις καρδιαγγειακά προβλήματα. Ακόμα, επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι η μπίρα έχει συστατικά που μειώνουν τα τριγλυκερίδια και την «κακή» χοληστερίνη (LDL).



  Ν έ ν α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας