Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Στη Γ΄ Εθνική ο πρωταθλητής Πανεδεσσαϊκός!

Στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος ανδρών της Α’ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ ο Πανεδεσσαϊκός δεν άφησε την ευκαιρία από το «break» να πάει χαμένη και επικρατώντας με 66-55 του Εύαθλου Πολυκάστρου έκανε το 2-0 στη σειρά των αγώνων και κατέκτησε πανάξια το πρωτάθλημα μαζί με το εισιτήριο που οδηγεί στη Γ’ εθνική κατηγορία.


Ο κόσμος της Έδεσσας πλημμύρισε το κλειστό του Δ.Α.Κ. και βοήθησε τα μέγιστα στην καθαρή νίκη του Πανεδεσσαϊκού, με τους παίκτες της πρωταθλήτριας ομάδας να «γλεντούν» με την ψυχή τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος, γλέντι που συνεχίστηκε και σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης της Θεσσαλονίκης.


Ο πρωταγωνιστής

Επειδή είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιο παίκτη στη συνολική απόδοση της ομάδας, δικαιωματικά θα γίνει μνεία στον προπονητή της ομάδας Γιώργο Χασάπη ο οποίος καθοδήγησε αριστοτεχνικά την ομάδα και εκμαίευσε το καλύτερο δυνατό από κάθε παίκτη που χρησιμοποίησε.


Που κρίθηκε ο αγώνας

Στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα ο Πανεδεσσαϊκός έκανε το μεγάλο βήμα για τη νίκη. Οι πράσινοι έβγαλαν απίστευτη ενέργεια στο παιχνίδι, «πάτησαν» γκάζι και προηγήθηκαν με 33-20 στη λήξη του ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να μοιάζουν ανήμπορους να ακολουθήσουν το ρυθμό του αγώνα.


Ο αριθμός του αγώνα

Τα δώδεκα(12) επιθετικά ριμπάουντ που «κατέβασαν» οι παίκτες του Πανεδεσσαϊκού έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα του Γιώργου Χασάπη να ανανεώνει τις επιθέσεις της και να ισορροπήσει την αστοχία της από την περιφέρεια κατά τη διάρκεια του αγώνα.


Ο αγώνας

Στο ξεκίνημα του ματς οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν νευρικές με τον Πανεδεσσαϊκό να προηγείται 9-4 στο 8ο λεπτό και τον Ημερίδη με συνεχόμενους πόντους αμέσως να ξαναδίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στην λήξη του 1ου δεκαλέπτου με 10-11. Με τον Θεοδώρου να δίνει ενέργεια στην ομάδα κάτω από το καλάθι σε άμυνα και επίθεση και τον Χατζηχαρίση να μετουσιώνει σε καλάθι τις διεισδύσεις του, ο Πανεδεσσαϊκός κατάφερε και «έχτισε» διαφορά δεκατριών πόντων(33-20) στο ημίχρονο επιβάλλοντας το ρυθμό του. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους τον Ημερίδη που έβαλε δύσκολα καλάθια από την περιφέρεια, δεν κατάφεραν όμως να περιορίσουν επιθετικά τον Πανεδεσσαϊκό που έβρισκε λύσεις από όλους τους παίκτες που χρησιμοποιούσε στο παρκέ ο Γιώργος Χασάπης.

Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον Πανεδεσσαϊκό να προηγείται με 54-42. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Έδεσσας «έσφιξε» και άλλο την άμυνα της προσαρμόζοντας την πάνω στα ατού του Εύαθλου που δεν μπόρεσε να βρει ελεύθερα σουτ και δεν έδειχνε ικανή να επιστρέψει στο παιχνίδι. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τους περισσότερο από τετρακόσιους φιλάθλους που γίνονται στην εξέδρα να πανηγυρίζουν με τη λήξη τη νίκη για την ομάδα τους και την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία.

Τελικό αποτέλεσμα 66-55 και ο Πανεδεσσαϊκός πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Κριτική του αγώνα
Ότι και να πει κανείς για τους παίκτες της πρωταθλήτριας ομάδας είναι λίγο. Μπορεί μετά τον νικηφόρο πρώτο αγώνα η ομάδα να έμοιαζε αποδεκατισμένη με τους τραυματισμούς παικτών της(Θεοδώρου, Δημητρόπουλος, Χατζηχαρίσης), οι ίδιοι με αυταπάρνηση, διακινδυνεύοντας την σωματική τους υγεία και βάζοντας το συμφέρον της ομάδας πάνω απ’ όλα ζήτησαν να αγωνιστούν και μαζί με τους συμπαίκτες τους πέτυχαν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου και της σύγχρονης ιστορίας του Εδεσσαϊκού μπάσκετ.
Για ακόμη ένα αγώνα ο Αρβανιτάκης οργάνωσε με μαεστρία την ομάδα, με τους ψηλούς Στρέπκο και Θεοδώρου να βγάζουν εξαιρετική ποιότητα κάτω από τα καλάθια. Μία ταχύτητα πάνω απ’ όλους σε έκρηξη και δύναμη ο Χατζηχαρίσης που αν απέφευγε κάποιες επιπόλαιες ενέργειες θα έκανε το «τέλειο» παιχνίδι. Τακατζόγλου και Γεωργιάδης έδωσαν λύσεις και ανάσες όσο χρησιμοποιήθηκαν βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα της Έδεσσας.
Τσάμης και Δημητρόπουλος για ακόμη ένα αγώνα αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της μεγάλης εμφάνισης του Πανεδεσσαϊκού προσφέροντας σε όλους τους τομείς, εμπνέοντας σιγουριά στους συμπαίκτες τους με το πάθος και την εμπειρία τους. Η εξαιρετική ομοιογένεια της ομάδας των τελευταίων αγωνιστικών αντικατοπτριζόταν και στον πάγκο των πρασίνων που πανηγύριζαν κάθε καλάθι και πετυχημένη ενέργεια των συμπαικτών τους.

Εξαιρετική η διαιτησία των Ευφραιμίδη και Ταρενίδη.
  
Δεκάλεπτα: 1ο(10-11), 2ο(23-09)33-20 ημίχρονο, 3ο(21-22)54-42, 4ο(12-13)66-55 τελικό.

Πανεδεσσαϊκός (Χασάπης): Γεωργιάδης 8(2τριπ.), Τακατζόγλου 2, Χατζηχαρίσης 15(5 ριμπ.), Θεοδώρου 7(5 ριμπ., 3 ασσίστ), Δημητρόπουλος 5(9 ριμπ.), Στόμας, Κληντσάρης, Τσάμης 9(1 τριπ., 3 ριμπ.) , Στρέπκος 8(10 ριμπ.), Αρβανιτάκης 12(2 τριπ., 3 ριμπ., 4 ασσίστ), Χρήστου, Σίπκας.

Εύαθλος Πολυκάστρου (Παπαδόπουλος): Σιώπκας 4, Ημερίδης 29(4 τριπ.), Πολυχρονίδης 4(1 τριπ.), Ζεμπεκίδης, Κουλούκης, Παπαδόπουλος 4, Πούλος, Λέφας, Κήρυκος, Γκαντίδης 3, Καραστογιάννης, Κουτούλας 11(1 τριπ.),

Χορηγοί του αγώνα: BRAZIL CAFÉ, MARINOS SPORTS


Πηγή : karatzova.com





                                                                                                          Δ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας