Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Οργή στην Ινδία: Άνδρες βίασαν, στραγγάλισαν και κρέμασαν δύο έφηβες

Τα πτώματα των δύο έφηβων κοριτσιών, ηλικίας 14 και 15 ετών βρέθηκαν κρεμασμένα από τα κλαδιά ενός δέντρου το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τις Αρχές, τα κορίτσια βιάστηκαν και στραγγαλίστηκαν από ομάδα ανδρών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και τουλάχιστον δύο αστυνομικοί.

Νέα υπόθεση ομαδικού βιασμού και δολοφονίας γυναικών ταλανίζει την Ινδία. 

Τέσσερις άνδρες έχουν συλληφθεί και τουλάχιστον τρεις ακόμα αναζητούνται για τον πολύκροτο ομαδικό βιασμό και στραγγαλισμό δύο ανήλικων κοριτσιών στη βόρεια Ινδία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Τα πτώματα των δύο έφηβων κοριτσιών, ηλικίας 14 και 15 ετών βρέθηκαν κρεμασμένα από τα κλαδιά ενός δέντρου το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή τους στα χωράφια που βρίσκονται κοντά στο σπίτι τους, στο χωριό Κάτρα της πολιτείας Ουτάρ Πραντές. Τα κορίτσια είχαν πάει στα χωράφια επειδή στο σπίτι τους δεν υπάρχει τουαλέτα. 

Σύμφωνα με τις Αρχές, τα κορίτσια βιάστηκαν από μία ομάδα ανδρών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και τουλάχιστον δύο αστυνομικοί. Οι νεκροψίες κατέδειξαν πως τα δύο ανυπεράσπιστα παιδιά βιάστηκαν ομαδικά και στη συνέχεια στραγγαλίστηκαν, προτού οι δράστες κρεμάσουν τις σορούς τους από το δέντρο. 

Οι κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν πως ο τοπικός αστυνομικός διοικητής αδιαφόρησε όταν ο πατέρας των δύο κοριτσιών ανέφερε την εξαφάνισή τους το βράδυ της Τρίτης. Η οικογένεια των θυμάτων ανήκει στην κατώτερη κάστα στην κοινωνική ιεραρχία της Ινδίας. Η Ινδία έχει αυστηροποιήσει τις ποινές για ομαδικούς βιασμούς ή κατ’ επανάληψη βιαστές, δίνοντας στους δικαστές το δικαίωμα να επιβάλουν ακόμα και τη θανατική ποινή. 

Τον Απρίλιο, επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στην πολιτεία δήλωσε αντίθετος με την αυστηροποίηση των ποινών. 

«Τα αγόρια θα είναι πάντα αγόρια. Κάνουν λάθη», είχε δηλώσει. 

Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας