Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Από Μάρτη καλοκαίρι - Όλες οι θεατρικές παραστάσεις που θα περιοδεύσουν

Μια πρώτη γεύση από τις παραγωγές που πρόκειται να περιοδεύσουν το καλοκαίρι του 2014.
Στο θερινό θεατρικό μενού συναντάμε κλασικές επιλογές τραγωδιών και κωμωδιών, αλλά και επιτυχημένες παραστάσεις του χειμώνα που θα δοκιμαστούν και εκτός των αθηναικών τειχών.

Καθώς ο δρόμος μέχρι το καλοκαίρι είναι ακόμη μακρύς πολλά ενδέχεται να αλλάξουν, νέες παραστάσεις να προστεθούν και σχέδια να ανατραπούν.



Οι παραστάσεις που θα περιοδεύσουν στην ελληνική επικράτεια είναι:


"Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, με τη Μαρία Καβογιάννη, την Καίτη Κωνσταντίνου, τη Νάντια Κοντογεώργη.


"Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τον ίδιο και τον Δημήτρη Πιατά.

"Βάτραχοι" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Πάνο Βλάχο. Μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου.

"Πλούτος"  του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Αγγελάκου, με τον Κώστα Βουτσά, την Άννα Φόνσου, τον Τάκη Βαμβακίδη. Μια παραγωγή του θεάτρου Νοτίου Αιγαίου

"Πέρσες" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, με τον Γιάννη Φέρτη, τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο, τον Άκη Σακελλαρίου, τον Γιώργο Κολοβό. Μια παραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε.


"Ίων" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, με την ίδια, τον Νίκο Κουρή, τη Λήδα Πρωτοψάλτη, τον Θέμη Πάνου, τη Μάρθα Φριτζήλα. Μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου.

"Τρωάδες" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τη Φιλαρέτη Κομνηνού, το Στέλιο Μάινα, τη Μαρία Πρωτόπαππα, τον Άρη Λεμπεσόπουλο, την Ιωάννα Παππά, την Ελισάβετ Μουτάφη, τη Λουκία Μιχαλοπούλου, τη Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, τη  Λένα Παπαληγούρα,τη Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου και την Ίρις Μάρα


"Φιλοκτήτης" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, με τον Αιμίλιο Χειλάκη και τον Μιχαήλ Μαρμαρινό.


"Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με τη Μαρία Κίτσου. Συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης.


"Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, με την Μαριάννα Τουμασάτου, τον Γιάννη Αϊβάζη, την Όλγα Πολίτου, την Κάτια Νικολαΐδου, τον Λευτέρη Δημηρόπουλο, τον Θοδωρή Αντωνιάδη, τον Γιώργο Ματαράγκα και τον Πέτρο Ξεκούκη.

"Παντρολογήματα" του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με τον ίδιο, τη Ναταλία Τσαλίκη, τον Χρήστο Λούλη.

"Κατάδικός μου" των Ελένης Ράντου, Νίκου Σταυρακούδη και Σάρας Γανωτή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, με την Ελένη Ράντου, τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, τον Ορφέα Αυγουστίδη, τον Μπάμπη Γιωτόπουλο, τον Μιχάλη Ιατρόπουλο, τον Δημήτρη Καπετανάκο.


"Δείπνο με φίλους" του Ντόναλντ Μάργκιουλις, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού, με τον ίδιο, τη Ρένια Λουιζίδου, τη Μπέσυ Μάλφα και τον Κλέωνα Γρηγοριάδη.


"Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη" των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, με τη Χρύσα Ρώπα, την Ελένη Καστάνη, τη Τζέσυ Παπουτσή, τη Ναταλία Δραγούμη, τη Παρθένα Χοροζίδου, τη Σοφία Βογιατζάκη και το Πατρίκιο Κωστή.

"Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε" του Ρομπέρ Τομά, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέπα, με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Τάσο Χαλκιά, τον Θάνο Καληώρα ( αντικαθιστά τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο), τον Πρόδρομο Τοσουνίδη ( αντικαθιστά τον Παντελή Καναράκη) , την Τζόυς Ευείδη και την Ελένη Κρίτα

Καλοκαιρινή περιοδεία θα πραγματοποιήσει, επίσης, η μουσική παράσταση "Ξημερώνει Κυριακή" που βασίζεται στον θρυλικό "Δρόμο" των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και ο Πέτρος Φιλιππίδης με μια διασκευή-παρωδία της "Ηλέκτρας" του Σοφοκλή.


Θέατρο για παιδιά

"'Η καρδιά της βασιλοπούλας" της Πηνελόπης Δέλτα, σε διασκευή και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, με την Ευαγγελία Καρακατσάνη, τον Αλέξανδρο Κομπόγιωργα, τον Ορέστη Καρύδα.

"Η κοιμωμένη ξύπνησε" της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

"Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ", σε σκηνοθεσία Φώτη Σπύρου.

"Δον Κιχώτης" του Θερβάντες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.






                                                                                                                                     Δ.Α
                                                                                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας