Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η δολοφονία της Κικής Κούσογλου

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
Νο 1: Η δολοφονία της Κικής Κούσογλου
Τον Απρίλιο του 2005 η κοινωνία της Βέροιας αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίζεται από την εξαφάνιση της 20χρονης τότε Κικής Κούσογλου. Η Αστυνομία ξεκινάει τις έρευνες στις οποίες βοηθούν φίλοι και συγγενείς. Ωστόσο στοιχεία δεν υπάρχουν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο το τελευταίο άτομο που την είδε ζωντανή ήταν ο πρώην φίλος της με τον οποίο διατηρούσε δεσμό 5 χρόνια.
 Όπως ήταν αναμενόμενο το αγόρι της, ο Δάνος θεωρήθηκε και ο κύριος ύποπτος αλλά η Αστυνομία δεν είχε στοιχεία εναντίον του και έτσι στηρίχθηκε στην κατάθεση του σύμφωνα με την οποία η Κική είχε πάει σπίτι του για να δώσει ένα οριστικό τέλος στην σχέση τους-κάτι που ο ίδιος δεν επιθυμούσε. Επίσης υποστήριξε ότι το βράδυ της εξαφάνισης κοιμήθηκαν μαζί αλλά κατά την διάρκεια της νύχτας η Κική έφυγε από το σπίτι του και εκ’ τότε η τύχη της αγνοείται. Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας βλέποντας πως η Αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει κάτι αποφασίζει να απευθυνθεί στην Αγγελική Νικολούλη και στην εκπομπή «Φως στο τούνελ». Η συνδρομή της δημοσιογράφου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ξεδίπλωμα της υπόθεσης. Ήταν ίσως η μόνη που δεν πείστηκε για την αθωότητα του Δάνου. Έτσι λοιπόν αποφάσισε ν’ ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση.


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ
Αρχικά η Αγγελική Νικολούλη επιχείρησε να προγραμματίσει μία συνέντευξη με τον Δάνο, ο ποίος αρνήθηκε και μάλιστα την κατηγορούσε ότι δεν τον αφήνει ήσυχο και τον ενοχλεί ζώντας το δικό του προσωπικό δράμα, ενώ όταν τον καλούσε στο τηλέφωνο αυτός της μιλούσα άσχημα και προσβλητικά. Τα παραπάνω φούντωσαν τις υποψίες της και τελικά με την επιμονή της τον ανάγκασε να δεχτεί να δώσει συνέντευξη. Η δημοσιογράφος ήταν έτοιμη να λύσει την υπόθεση. Με μία δεύτερη κρυφή κάμερα κατέγραφε τις αντιδράσεις του Δάνου οι οποίες φανέρωναν την αμηχανία, την νευρικότητα και το άγχος που τον είχε καταβάλει. Οι εξηγήσεις που έδινε και οι υποθέσεις που έκανε-ότι δηλαδή η Κική τον παράτησε για μια καλύτερη ζωή-δεν έπειθαν την δημοσιογράφο, ενώ και οι αντιδράσεις του την έστρεφαν εναντίον του. Ο ίδιος εξακολουθούσε να επιμένει ότι είναι αθώος και ότι οι συγκυρίες έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα εναντίον του, μάλιστα σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με την δημοσιογράφο υποστήριζε ότι η Κική ζει και είναι αδύνατον κάποιος να την σκότωσε κάνοντας παράλληλα διάφορα σενάρια φόνου. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο ήταν το ημερολόγιο που κρατούσε η «Καλλονή της Βέροιας» στο οποίο είχε προφητεύσει την δολοφονία της, συγκεκριμένα σε κάποιες σελίδες έγραφε «Και αν εσύ δεν μ’ αγάπησες εγώ σε αγαπώ, και αν εσύ με σκότωσες εγώ ακόμη ζω!». Τέλος η Αγγελική Νικολούλη σιγουρεύτηκε και από την κατάθεση μιας φίλης της άτυχης κοπέλας η οποία είπε ότι από την πρώτη στιγμή υποψιάστηκε τον Δάνο, ο οποίος την κακοποιούσε σωματικά πολλές φορές. Η δημοσιογράφος παρέδωσε τα στοιχεία της στις αρχές και καλώντας τον Δάνο για μια δεύτερη κατάθεση τον ανάγκασαν να ομολογήσει ότι ο ίδιος στραγγάλισε την Κική και την έθαψε μαζί με τον ξάδερφο του στην περιοχή του φράγματος «Ασωμάτων» στον Αλιάκμονα. Κατά την διάρκεια της δίκης στην απολογία του αποκάλυψε με άνεση όλες τις λεπτομέρειες, είπε μάλιστα πως όλα έγιναν μηχανικά σαν να μην ήταν ο ίδιος ζητώντας παράλληλα συγνώμη από τους συγγενείς του θύματος. Τελικά του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης ενώ ο ξάδερφος του καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με την κατηγορία του συνεργού.  

Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας