Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Τελικά, για ποιον είναι τα Χριστούγεννα;

Φαντάζομαι, πως κάθε χρόνο γεννάται σε πολλούς η απορία «Τελικά, για ποιον είναι τα Χριστούγεννα;» ή τουλάχιστον θα έπρεπε. Θα έπρεπε, γιατί μόνο μέσα από την απάντηση αυτού του ερωτήματος θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.


Τα Χριστούγεννα, λοιπόν είναι για όλους δεν κάνουν διακρίσεις βλέπεις. Μήπως δεν είναι για το βρέφος που μόλις ήρθε στη ζωή ή για τον ηλικιωμένο που ετοιμάζεται να «φύγει» απ’ αυτήν; Τα Χριστούγεννα μήπως δεν είναι για το παιδί που περιμένει ξάγρυπνο το δώρο της Πρωτοχρονιάς; Μήπως δεν είναι για τον άστεγο που μόνη του προσευχή είναι να μη χιονίσει τη στιγμή που εσύ προσεύχεσαι γι’ αυτό; Μήπως δεν είναι για τον τοξικομανή, την ιερόδουλη ή τον ομοφυλόφιλο που ειρωνεύτηκες πριν; Τα Χριστούγεννα μήπως δεν είναι για τον ασθενή στο νοσοκομείο που προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή ή γι’ αυτόν που μόλις πήρε εξιτήριο και όλος χαρά επιστρέφει στην θαλπωρή και στη ζεστασιά του σπιτιού του; Μήπως δεν είναι για τον φαντάρο που μόλις «μπαίνει» στο στρατό ή γι’ αυτόν που μόλις απολύθηκε; Μήπως δεν είναι για αυτόν που περιμένει το θαύμα των Χριστουγέννων με αγωνία; Μήπως δεν είναι για όλους εμάς; Μήπως δεν είναι για τον άνθρωπο;


Τα Χριστούγεννα είναι για όλους, δεν κάνουν διακρίσεις. Δεν ειρωνεύονται ούτε δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση προς κάποιον. Και τι ζητούν από μας; Ζητούν το ίδιο και από εμάς, γιατί μόνο όταν βρούμε την απάντηση στην ερώτηση «Τελικά, για ποιον είναι τα Χριστούγεννα;» θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα μας έχει «αγγίξει», γιατί καλώς ή κακώς Χριστούγεννα δεν είναι μόνο η διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας