Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Αναβίωση εθίμου "Κόλιντα Μπάμπω" στο Μεσημέρι Έδεσσας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσημερίου "Αριστοτέλης" διοργανώνει και φέτος και σας προσκαλεί στην αναβίωση του εθίμου "Κόλιντα Μπάμπω". Το άναμμα της φωτιάς θα πραγματοποιηθεί την προπαραμονή των Χριστουγέννων, Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ.


Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα σερβίρεται ζεστή και νοστιμότατη φασολάδα.

Στο μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς η ορχηστρα "Balkan Prima Vista Quintet"


Λίγα λόγια για την ορχήστρα:

 Οι Prima Vista είναι ένα βαλκανικό κουιντέτο, που εστιάζει στην παραδοσιακή μουσική της Μακεδονίας αλλά και του υπόλοιπου ελληνικού χώρου, με επιρροές από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Πήρε την τελική του μορφή στα μέσα του 2011 όταν μια παρέα φίλων αποφάσισε να ενώσει την αγάπη της για την μουσική και να φτιάξει μια μπάντα με στόχο την διατήρηση και τη διάδοση της δημοτικής παραδοσιακής μας μουσικής, αντιμετωπίζοντας την ως έναν ζωντανό οργανισμό ο οποίος εξελίσσεται και δέχεται επιρροές από το γειτονικό του περιβάλλον, διατηρώντας ταυτόχρονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Σκοπός των Prima Vista είναι να εκφραστούν οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των συντελεστών και να προσφέρει στους ακροατές έναν αυθεντικό και γνήσιο τρόπο διασκέδασης κατά τα ελληνικά πρότυπα.

Μάλιστα το καλοκαίρι του 2013 και έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια προετοιμασίας και αρκετές ώρες δουλειάς στο στούντιο παρέα με εξαιρετικούς συνεργάτες και φίλους, κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος των Prima Vista με τίτλο το όνομα τους.

Οι Prima Vista Balkan Quintet είναι οι:
Περικλής Αλιώπης - Τρομπέτα
Βασίλης Μητρίας - Τύμπανα
Χρήστος Μίχος - Κλαρίνο
Μάκης Ροδοβίτης - Πλήκτρα
Μάκης Τζαβέλλας - Κιθάρα, Φωνή
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας