Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Αναβίωση εθίμου "Κόλιντα Μπάμπω" στον Άγρα Έδεσσας



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άγρα αναβιώνει και φέτος  το παραδοσιακό έθιμο «Κόλιντα Μπάμπω». Το άναμα της φωτιάς θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 8 το βραδύ στην Πλατεία του χωριού.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα υπάρχουν διάφορα παραδοσιακά εδέσματα και  άφθονο ποτό για όλους. 

Το Καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς έχει αναλάβει η ορχήστρα Μακεδονικό Μεράκι (Κωσταράκης) με ένα πλούσιο μουσικό και κεφάτο πρόγραμμα!




Λίγα λόγια για την ορχήστρα:
Το ¨ Μακεδονικό Μεράκι¨ είναι ένα συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής που δραστηριοποιείται σε όλη την περιοχή της Μακεδονίας, με έδρα το χωριό Αμπελειές Γιαννιτσών .

Ιδρύθηκε το 2005 από έξι μουσικούς με ανησυχίες για την διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου. Το πλούσιο ρεπερτόριο της ορχήστρας περιλαμβάνει τόσο λαϊκά όσο και παραδοσιακά ακούσματα απ΄ όλα τα μέρη της Ελλάδας με ιδιαίτερη έμφαση στη μακεδονική μουσική.

Κύριο αντικείμενο της ορχήστρας είναι η μουσική κάλυψη διαφόρων κοινωνικών εκδηλώσεων όπως γάμοι, χοροί καθώς και η μουσική πλαισίωση παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το συγκρότημα αποτελεί πρότυπο δημιουργικής ενασχόλησης έχοντας επιτελέσει ήδη έναν από τους στόχους του, η διάδοση δηλαδή της πολιτιστικής παράδοσης αφού δεν είναι λίγα τα παιδιά που ακολουθώντας τα ¨χνάρια¨ του, σχημάτισαν μικρά γκρουπάκια με κύριο αντικείμενο την παραδοσιακή μουσική.

Η ορχήστρα απαρτίζεται από τους μουσικούς:
Βασίλης Κωσταράκης – Κλαρίνο
Γιάννης Τσαρτσαράκης – Τρομπέτα
Βαλερι Μιντσεβ – Σαξόφωνο
Αντώνης Παπαδόπουλος - Αρμόνιο
Δημήτρης Παπαδόπουλος – Ντράμς
Λάκης Σαμαράς -Μπάσο  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας