Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου

Ο καιρός σήμερα:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονιά θα πέσουν αρχικά στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και μέχρι το τέλος της ημέρας ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα όμως και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ, που γρήγορα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη και σταδιακά από τα δυτικά θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια 8 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς, αλλά στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη και σε πτώση από το μεσημέρι.
Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονιά αρχικά θα πέσουν στα ορεινά, ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και πιθανόν της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα βόρεια θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τις πρωινές ώρες ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πιθανόν το πρωί τοπικά 9 μποφόρ, βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν, ενώ στις βόρειες Κυκλάδες θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πιθανόν στα Δωδεκάνησα το πρωί 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια, βόρειοι μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς, ενώ από το μεσημέρι στα βόρεια θα σημειώσει σταδιακή πτώση.
Στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες, που πιθανόν στα δυτικά και βόρεια να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς, όμως από το απόγευμα θα σημειώσει αισθητή πτώση. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονιά στα ορεινά, κυρίως στα ανατολικά. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά και θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 7 που πολύ γρήγορα θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς, με αισθητή πτώση από το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας