Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Έφηβος ανέβαζε στο Facebook άσεμνες φωτογραφίες κοριτσιών

Δικογραφία σε βάρος ενός 16χρονου για πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση προσωπικών δεδομένων σχηματίσθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς όπως διαπιστώθηκε ο έφηβος είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ στο Facebook όπου ανέβαζε άσεμνες φωτογραφίες κοριτσιών. Η αστυνομία έφθασε στα ίχνη του 16χρονου από τα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής, ύστερα από πρόσφατες καταγγελίες τριών ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 14, 15 και 16 ετών.


Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστο άτομο είχε δημιουργήσει σελίδα στο «Facebook», στην οποία υπήρχαν άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, μεταξύ των οποίων ήταν και φωτογραφίες των κοριτσιών που κατήγγειλαν το γεγονός. 

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από τη διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία του κατόχου της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου, αλλά και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή της ανωτέρω σελίδας στο διαδίκτυο. 

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στις 21 Νοεμβρίου, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, οι οποίοι θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εξετάσεις. 

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε ψεύτικο γυναικείο προφίλ στη σελίδα που είχε δημιουργήσει στο «Facebook», ενώ τόσο το προφίλ, όσο και η σελίδα είχαν απενεργοποιηθεί. 

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας