Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ομάδα εφήβων διαχείρισης άγχους των εξετάσεων

Ήδη από την πρώτη τάξη του Λυκείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρατηρούν πως όλες οι προσπάθειες τους επικεντρώνονται στην κατάκτηση εκείνης της επιθυμητής και πολυπόθητης θέσης που στοχεύουν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.


Κατά την περίοδο όμως αυτή, το άγχος των παιδιών μεγαλώνει ως μια ανάγκη να αποδείξουν την αξία τους και να προστατευθούν από τις επιπτώσεις που μπορεί να φέρει η αποτυχία. Πολλές φορές, οι αρνητικές σκέψεις που τους γεννά το άγχος είναι που εμποδίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες να αναδείξουν τις ικανότητες τους και να ενισχύσουν την επίδοση τους! 

Ο φόβος που δυστυχώς κρύβεται κάτω από την ομπρέλα του άγχους δυσκολεύει τις ζωές των παιδιών, δημιουργώντας πονοκεφάλους, εφιδρώσεις, κοιλόπονους, ευερεθιστότητα, άσχημο ύπνο, μειωμένη αυτοεκτίμηση κ.α.


Το σίγουρο είναι ότι οι εμπειρίες του άγχους μας βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τα όρια μας! 



Ας αμφισβητήσουμε την παντοδυναμία του άγχους και ας στηρίξουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να βρουν τον δικό τους ρόλο σε αυτήν την διαδικασία, να κατακτήσουν τον έλεγχο στην καθημερινότητα τους, να βελτιώσουν την επίδοση τους και να μάθουν να αποδέχονται τα αποτελέσματα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!


Λειτουργία: Η Ομάδα αυτή απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες όλων των τάξεων του Λυκείου. Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται σε σταθερή μέρα και ώρα ανά εβδομάδα και διαρκούν 1,5 ώρα.


Διάρκεια Ομάδας: 6 συναντήσεις.

Έναρξη: Δεκέμβριος

Συντονίστρια:
Μαρία Σόντρα
Ψυχολόγος- MSc Σχολική και Εξελικτική Ψυχολογία
Εκπαιδευόμενη στην Συστημική Ψυχοθεραπεία
e - mail:
 
Πληροφορίες - Εγγραφές:
Με Ψυχή
Κέντρο Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης, 1ος όροφος
Ώρες λειτουργίας καθημερινά 13:00 - 21:00
Τηλέφωνα: 23810-51122, 6981229360
Στουγιαννάκη 19 (Πάρκο Μ. Καταρρακτών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας