Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Δυναμικές κινητοποιήσεις με αφορμή το νέο Λύκειο στο Νομό Πέλλας.



Τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου για το νέο Λύκειο , ανέδειξαν μαθητές του Νομού που συμμετείχαν σε πανελλαδική κινητοποίηση.

 Συγκεκριμένα  το διήμερο  3 και 4 Νοεμβρίου, έξι Λύκεια του Νομού τελούσαν υπό κατάληψη, ενώ μέσα σ αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν δυο πορείες διαμαρτυρίας, στην Έδεσσα και την Αριδαία.
 
Τη Δευτέρα, με αποφάσεις των 15μελων Συμβουλίων και τη σύμφωνη γνώμη των μαθητικών κοινοτήτων, έγινε κατάληψη στο 2ο Γενικό Λύκειο και το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Έδεσσας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών  και στο Γενικό Λύκειο  και Επαγγελματικό Λύκειο Κρύας Βρύσης.
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών στην Αριδαία.
Την επόμενη μέρα οι μαθητές συνέχισαν τις καταλήψεις στα σχολεία, ενώ σ’ αυτούς προστέθηκαν και οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου της Έδεσσας.







Το ίδιο πρωί μάλιστα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας απ όλο το μαθητικό κόσμο, με επίσκεψη στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου επιδόθηκαν και υπομνήματα με τα αιτήματα. Η πορεία συνεχίστηκε μέσω της Φιλίππου στο κέντρο της πόλης, όπου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους Εδεσσαίους. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως η πορεία διεξήχθη με συνοδεία της Αστυνομίας. 
Τέλος, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στον χορό των καταλήψεων μπήκαν και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Έδεσσας δείχνοντας έτσι και αυτοί την συμπαράσταση τους στις μαθητικές κινητοποιήσεις. Ενώ οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Έδεσσας, προσπάθησαν και εκείνοι να πραγματοποιήσουν για δεύτερη φορά κατάληψη με ανεπιτυχή όμως κατάληξη αυτή τη φορά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας