Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Αυτοί είναι οι τέσσερις Θεσσαλονικείς παρουσιαστές που απασχολούν τα ΜΜΕ επί 20 συναπτά έτη!

Αγαπητοί αναγνώστες, υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι θέση στα ΜΜΕ έχουν κυρίως οι «πρωτευουσιάνοι» παρουσιαστές. Με αυτό το άρθρο θα αλλάξεις γνώμη στο πι και φί, αφού παρακάτω θα δεις τους τέσσερις παρουσιαστές που κατάγονται από την μοναδική Θεσσαλονίκη και… απασχολούν τα ΜΜΕ επί 20 (ναι, ναι καλά διάβασες!) συναπτά έτη! Φύγαμε για μια σούπερ αναδρομή!


Βίκυ Χατζηβασιλείου


Η Βίκυ Χατζηβασιλείου πέρασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα, όπως και από την Ιατρική Σχολή στην οποία και φοίτησε για δύο χρόνια. Επίσης, έχει μάστερ στο Ποινικό.

Από το 1987 εργάζεται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ενώ τα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση τα έκανε στην TV 100 εκφωνώντας δελτία ειδήσεων. Από το 2000 ασχολείται με την αρχισυνταξία και παρουσίαση επιτυχημένων εκπομπών. Από το 2005 παρουσιάζει και επιμελείται την πολύ πετυχημένη κοινωνική εκπομπή «Πάμε Πακέτο», ενώ από πριν λίγα χρόνια δημιούργησε το δικό της γυναικείο site.
Η Βίκυ έχει διατελέσει και Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και Γενική Γραμματέας του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, για δύο χρόνια κατείχε τη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Η Καλλιπάτειρα», ενώ έχει κληθεί και ως κεντρική ομιλήτρια για κοινωνικά και άλλα θέματα σε πολλές πόλεις της χώρας μας. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και από τα ιδρυτική μέλη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου.

Η Βίκυ έχει και πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Ακκά και μητέρα δύο αγοριών και μένει σε μια όμορφη μεζονέτα στο Πανόραμα.


Αντώνης Κανάκης


Ο Αντώνης Κανάκης (Αντώνης Δούμας) από την ηλικία των 13 ετών συμμετείχε στο πειρατικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για αρκετά χρόνια. Τη σεζόν 1987-88 παρουσίαζε την εκπομπή «Τι ακούει η Θεσσαλονίκη» στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ενώ η εκπομπή άλλαξε πολλούς σταθμούς. Το ντεμπούτο του στην τηλεόραση το έκανε το 1989 στην TV 100 παρουσιάζοντας μουσική εκπομπή με τον γνωστό σκηνοθέτη Κώστα Καπετανίδη.

Τη σεζόν 1993-1994 παρουσιάζει δυο μουσικές εκπομπές στην ΕΡΤ3. Την επόμενη χρονιά ξεκινάει την εκπομπή «Κομφούζιο» στον ίδιο σταθμό και την αμέσως επόμενη σεζόν μετακομίζει με την ίδια εκπομπή στο STAR. Το 1997 σταμάτησε το ραδιόφωνο και ανέλαβε την αρχισυνταξία και τη σκηνοθεσία του θρυλικού Α.Μ.Α.Ν. στο MEGA.

Πολλά χρόνια μετά έκανε το όνειρό το πραγματικότητα και έκανε τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό τον «Imagine», ενώ από το 2008 παρουσιάζει στον ΑΝΤ1 την πετυχημένη σατυρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα». Επίσης, έχει γυρίσει δύο ντοκιμαντέρ στη Σιέρα Λεόνε για λογαριασμό της ActionAid.

Ο Αντώνης Κανάκης έχει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, αφού είναι μέτοχος σε γνωστά νυχτερινά κέντρα και beach bar της Χαλκιδικής, ενώ κατοικεί εκτός της Θεσσαλονίκης, στο Νέο Ρύσιο. Επίσης, οδηγεί ένα τζιπ αυτοκίνητο.


Γρηγόρης Αρναούτογλου


Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ξεκίνησε την καριέρα του μέσα από τοπικά κανάλια της Θεσσαλονίκης όπου ήταν βασικό πρόσωπο σε πολλά προγράμματα και κυρίως στην Tv Makedonia.

Έγινε ευρέως γνωστός στα τέλη της δεκαετίας του ’90 μέσα από την εκπομπή του Mega «Όμορφος Κόσμος» με την οποία εκπομπή πραγματοποίησε πολλά ταξίδια στην επαρχία. Το 2003 και για πολλά έτη ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του σταθμού που έγραψε ιστορία και τρέλανε τα μηχανάκια της AGB. Στη συνέχεια, υπήρξε και παρουσιαστής της εκπομπής «Πολύ την Κυριακή» και «Πιο πολύ την Κυριακή». Το 2011 έκανε και πάλι την εκπομπή που τον έκανε γνωστό στο κοινό αυτή τη φορά με τον τίτλο «Όμορφος Κόσμος 2». Στη συνέχεια μετακόμισε στον ΑΝΤ1 έχοντας την επιτυχημένη εκπομπή «Τα Καρντάσιανς» που θα διανύσει τη δεύτερη τηλεοπτική σεζόν, ενώ από το 2012 παρουσιάζει πρωινή εκπομπή στο Sfera FM με την Ράνια Κωστάκη και τον Γιώργο Λιανό.

 Ο Γρηγόρης εκτός από επιτυχημένος παρουσιαστής είναι και συγγραφέας και επιτυχημένος επιχειρηματίας, αφού είναι μέτοχος σε μαγαζί στο Μαρούσι. Τέλος, πολύ πρόσφατα βαφτίστηκε στο νησί του Διονύσου και ο μικρός γιος του που είναι καρπός του έρωτά του με την Κατερίνα Κόκλα, ενώ για χάρη του γιου του αγόρασε άλλο σπίτι στα Βριλήσσια. Επίσης, οδηγεί ένα BMV τζιπ.


Τάσος Ριζόπουλος


Ο Τάσος Ριζόπουλος από πρωταθλητής Ελλάδος κατέληξε να κάνει πρωταθλητισμό στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο! Είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και με μεταπτυχιακό στην αθλητική δημοσιογραφία στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Το ντεμπούτο του έκανε μέσα από το Time Channel. Το 2004 έκανε πρωινό στο STAR με την Έλντα Πανοπούλου, ενώ την επόμενη σεζόν υπήρξε παρουσιαστής της πετυχημένης εκπομπής του Tv Makedonia «Μέσα έξω». Το 2006 επέστρεψε στο STAR όπου και ήταν με τη Μαρία Σταματέρη στην εκπομπή GALLA. Εδώ και πολλές σεζόν είναι στην Εγνατία Τηλεόραση, ενώ φέτος θα παρουσιάσει μουσική εκπομπή που θα προβάλλεται σε όλη την Ελλάδα.

Ο Τάσος δεν έχει κάνει επιτυχίες μόνο στην τηλεόραση, αφού εδώ και 16 χρόνια έχει δική του καθημερινή εκπομπή στο Cosmoradio που σημειώνει τεράστια επιτυχία. Επίσης, εμφανίζεται και ως guest dj στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Ο Τάσος όμως δε δραστηριοποιείται μόνο σε τηλεόραση και ράδιο, αφού είναι μέτοχος σε εστιατόριο, ενώ έχει και πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Τα τελευταία χρόνια είναι κάτοικος του Δήμου Παύλου Μελά όπου και κατοικεί σε μια διόροφη μεζονέτα. Οδηγεί μία SLK κάμπριο και ένα smart αυτοκίνητο.



Κυριάκος Θεοδοσίου

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας