Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Τραγικό τέλος στην αναζήτηση της TIJANA JURIC, 15 ετών

Το Δελτίο Τύπου του "Χαμόγελου του παιδιού":

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 7 Αυγούστου 2014

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ TIJANA JURIC, 15 ΕΤΩΝ

Στις 29 Ιουλίου 2014 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δημοσιοποίησε στην Ελλάδα την εξαφάνιση  της 15χρονης Tijana Juric (Τιχάνα Τζούριτς) συμμετέχοντας στην ευρεία κινητοποίηση για την ανεύρεση της. Η ανήλικη εξαφανίστηκε στις 25 Ιουλίου 2014, κατά τις βραδινές ώρες, από το σπίτι της στο Bajmok της Σερβίας.

Για την εξαφάνιση της Tijana, είχαμε ενημερωθεί από τον Οργανισμό Astra της Σερβίας, από όπου μας ζητήθηκε στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών μας να συνδράμουμε στην αναζήτησή της, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία της ανήλικης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι η ανήλικη εντοπίστηκε νεκρή, κοντά στην πόλη Sombor, 23 χιλιόμετρα από το σημείο που είχε απαχθεί. Οι αρχές συνέλαβαν ένα 34χρονο άνδρα, ο οποίος ομολόγησε ότι απήγαγε και δολοφόνησε την ανήλικη το βράδυ της εξαφάνισής της.

Η τραγική είδηση του άδικου χαμού της Tijana, μας προκάλεσε συναισθήματα οδύνης, ενώ η κοινή γνώμη στην Σερβία είναι επίσης συγκλονισμένη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Τομέα των Εξαφανίσεων Ανηλίκων

Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

● Eίναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

● Είναι μέλος στο Μissing Children Europe.

● Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 143 χώρες.

● Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.

● Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών

● Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com
                                                      
● Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).

● Είναι μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού Eurochild

Στην προσπάθεια του Οργανισμού μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

Παρακαλούμε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από site όπου ενδεχομένως να υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.hamogelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας