Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

"Απ' έξω κι ανακατωτά" από τις εκδόσεις Ψυχογιός και τον Μάκη Τσίτα‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μάκης Τσίτας
Απ’ έξω κι ανακατωτά
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
ISBN: 978-618-01-0214-7
Σελ.: 48 - Τιμή: 7,70 €

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός, το νέο παιδικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα «Απ’ έξω κι ανακατωτά», με εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.


Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της κι ετοιμάζεται η αποχαιρετιστήρια γιορτή. Όλοι οι συμμαθητές του Χρήστου πήραν από ένα ποίημα κι εκείνος το έμαθε αμέσως, και μάλιστα απ’ έξω κι ανακατωτά. Γι’ αυτό και είναι ενθουσιασμένος. Δεν έχει ξαναπεί άλλη φορά ποίημα, και ιδίως μπροστά σε ξένους ανθρώπους. Το λέει ξανά και ξανά, και νιώθει λίγο και σαν ηθοποιός στο θέατρο. Έτσι, όταν έρχεται η μέρα της γιορτής του σχολείου, ανεβαίνει χαρούμενος στη σκηνή για να το απαγγείλει. Θα πάνε άραγε όλα καλά; Και ποια είναι η εξαιρετική ιδέα που έχει ο αγαπημένος του παππούς;

Πρόκειται για μία τρυφερή ιστορία (στη σειρά Φραουλίτσα) που θα βοηθήσει τα παιδιά να ξεπεράσουν την ντροπή τους όταν καλούνται να απαγγείλουν ποιήματα μπροστά σε πολύ κόσμο.


Βιογραφικό:
Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο diastixo.gr. Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα), συμπεριλήφθηκαν σε ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του «Στην πλατεία» και «Η τηλεόραση» παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, στα ισπανικά, στα αγγλικά, στα εβραϊκά, στα σουηδικά και στα φινλανδικά.
Έχει γράψει το μυθιστόρημα ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ (εκδ. Κίχλη, 2013), τη συλλογή διηγημάτων ΠΑΤΥ ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ (εκδ. Καστανιώτη, 1996) και δεκατέσσερα βιβλία για παιδιά. Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ!, ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΟΥΠΑ;, ΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΜΗ ΦΕΥΓΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΕΤΡΑΣ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ;, ΠΑΡΕ ΜΕ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!, ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ, ΑΧ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας