Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ακυρώνει αποφάσεις Αρβανιτόπουλου ο Λοβέρδος - Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

Στις 11 και όχι στις 8 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, αφού ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος επανεξετάζει συνολικά τις αποφάσεις του προκατόχου του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. 

Ο νέος υπουργός δε συμφωνεί με τις αποφάσεις των τελευταίων μηνών στο θέμα της έναρξης διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι αποσπάσεις και οι μεταθέσεις καθηγητών ώστε να ξεκινήσει νωρίτερα το σχολικό έτος, ενώ στη χώρα μας οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν θεσμοθετημένες χειμερινές διακοπές όπως σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση σχετικά με το ποια ημέρα θα ξεκινήσει το σχολικό έτος τον προσεχή Σεπτέμβριο, σε σημερινές δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Alpha 98,9 ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως «λογικότερο είναι να μείνουμε στα περσινά ημερολογιακά όρια. Θα ανοίξουν, δηλαδή, τα σχολεία όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών».
Ο ίδιος υποστήριξε πως «τα σχολεία θα κλείσουν επίσης κανονικά» και δήλωσε πως θα ρυθμιστεί το θέμα με την Τράπεζα Θεμάτων της Α” Λυκείου, καθώς το υπουργείο επανεξετάζει συνολικά και το περιεχόμενο της Τράπεζας, για την οποία υπήρξαν φέτος πολλά παράπονα.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το «Βήμα», ο νέος υπουργός δεν υπογράφει την απόφαση για κατάργηση των δύο αργιών στα σχολεία, του Αγίου Ιωάννη (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).

Πηγή :  crete2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας