Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού: Μήνυμα από 2.500 παιδιά

Με σύνθημα, «Αγκαλιάζουμε  την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα»
«Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα». 


Με το σύνθημα αυτό 2.500 παιδιά, σχημάτισαν «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από την Ακρόπολη, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού.

Παιδιά όλων των εθνικοτήτων και ΑμεΑ τραγούδησαν για το νόημα της ημέρας σκορπίζοντας στον αττικό ουρανό περισσότερα από 2.000 πολύχρωμα μπαλόνια, στέλνοντας το μήνυμα της ειρηνικής και της δημιουργικής, χωρίς διακρίσεις, συνύπαρξης των ανθρώπων.

Στη συνέχεια, στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Αντώνη Ρέμο και τη Μελίνα Ασλανίδου, και με τη συμμετοχή του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Παράλληλα, έγιναν δρώμενα από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου «Παλλάδιο», υπό την επιμέλεια του Θεάτρου «Δόρα Στράτου», ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Έλντα Πανοπούλου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας.


Τα παιδιά στη μάχη κατά του ρατσισμού

«Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι, ζούμε στη ίδια Γη, δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός», είπε  η Άννα από την έκτη δημοτικού της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, ένα από τα χιλιάδες παιδιά που πιάστηκαν χέρι-χέρι και σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τον Παρθενώνα.

«Υπάρχουν παιδιά που ζουν σε χειρότερες συνθήκες από εμάς, ενώ άλλα έχουν μείνει ανάπηρα, όλοι όμως είμαστε άνθρωποι κάτω από τον ίδιο ουρανό και αξίζουμε τη χαρά», συμπλήρωσε ένας συμμαθητής της, ο Νικηφόρος.

«Κάποια παιδιά από το σχολείο αδιαφόρησαν, δεν ήρθαν στην Ακρόπολη και προτίμησαν να πάνε για καφέ, αλλά είμαι περήφανη που συμμετείχα και πιστεύω πως το αντιρατσιστικό μας μήνυμα θα πιάσει τόπο», είπε η Αλεξάνδρα από τη 2η τάξη του 9ου Λυκείου.

Από την πλευρά του ο Στέλιος, από το 14ο Λύκειο, ήταν ενθουσιασμένος, γιατί εκτός από το να εκφράσει το αντιρατσιστικό πνεύμα, είχε την ευκαιρία να δει τον Παρθενώνα και τον Βράχο της Ακρόπολης. 

Ωστόσο, η Αλεξάνδρα, από το σχολείο του «Σεν Ζοζέφ», παραδέχθηκε πως ήταν λίγο ταλαιπωρία η ανάβαση στον λόφο και η παραμονή στον ήλιο, αλλά ήταν για καλό σκοπό.



Πηγή: Πρώτο Θέμα





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας