Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Εργαστήρι Μαγειρικής Τέχνης στην Έδεσσα


Στο Εργαστήρι Μαγειρικής Τέχνης σας καλούμε να δείτε την μαγειρική με άλλο μάτι!
Αρχάριος ή ερασιτέχνης, με μεγάλη, μικρή ή και καθόλου εμπειρία, με αφοσίωση στην παράδοση ή αγάπη για το μοντέρνο, όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μαγειρικής!

Σε ποιους απευθύνεται το εργαστήρι:
Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλους! Αρχάριους και προχωρημένους. Σε κάθε σεμινάριο δίνονται αναλυτικά όλες οι συμβουλές, εξηγούνται όλες οι τεχνικές έτσι ώστε να όλοι να μπορέσουν να παρακολουθήσουν και να κατανοήσουν τα πάντα.

Ποια είναι η θεματολογία:
 
Στο εργαστήριο θα μάθετε:
Food Saving: Τρόποι επεξεργασίας και μεταποίησης φαγητού. Ένα φαγητό που δεν καταναλώθηκε την ίδια μέρα, γίνεται ένα καινούριο φαγητό για την επόμενη.

Τρόποι Κοπής: Από το πώς κρατάμε το μαχαίρι, ποιο μαχαίρι χρησιμοποιούμε σε κάθε περίπτωση, μέχρι τα περιβόητα ζουλιέν και μπρινουαζ.

Ιδέες για δείπνα και party: Εύκολοι, γρήγοροι και οικονομικοί τρόποι για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας! Από τα απλά και λατρεμένα σε όλους μας καναπεδάκια μέχρι και περίτεχνες δημιουργίες που θα κερδίσουν τα βλέμματα και τους ουρανίσκους των καλεσμένων σας.

Ethnic Food: Γνωρίστε καλύτερα την Ελληνική κουζίνα. Παράλληλα πάρτε μια γεύση από την Μεξικάνικη, την Ινδική, την Μεσογειακή, την Ιαπωνική και άλλες κουζίνες, και κρατήστε τα πιάτα και τα μυστικά που σας αρέσουν από την κάθε μια.

Μαγειρεύω Οικονομικά: Όταν το γευστικό και υγιεινό μπορεί να είναι και οικονομικό. Μαθαίνουμε να υπολογίζουμε τις μερίδες και να κάνουμε έρευνα αγοράς για να έχουμε καθημερινά το νοστιμότερο και πιο οικονομικό πιάτο στο τραπέζι μας.

Επίσης στο εργαστήρι μας θα μάθετε: 
- Ποιος είναι ο σωστός χρόνος βρασίματος για τα ζυμαρικά.
- Πως τεμαχίζουμε ή πως φιλετάρουμε το μοσχάρι, το χοιρινό και το κοτόπουλο
- Πως ανακατεύουμε τα φαγητά χωρίς να διαλυθούν.
- Πως ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό
- Πως ξαφρίζουμε τα φαγητά
- Πως αποστειρώνουμε τα σκεύη και πως αποθηκεύουμε τα φαγητά
- Πως φτιάχνουμε υγιεινούς και νόστιμους ζωμούς
- Πως φτιάχνουμε σως και ντρεσινγκς για τα φαγητά και τα σνακ μας.
- Πως προετοιμάζω ένα γρήγορο και γευστικό φαγητό

Τι χρειάζεται να φέρω μαζί μου στο εργαστήριο:

Μόνο την καλή σας διάθεση! Τα υπόλοιπα υλικά, σκεύη, σημειωματάριο, ποδιά σας τα παρέχουμε εμείς. Μαζί με πολύ ωραίο καφέ ή τσάι.

Κάθε πότε διεξάγονται τα μαθήματα, πόσο κοστίζουν και ποια είναι η διάρκεια τους;

 
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 2 προγράμματα:
 
1. Ακαδημία
Συχνότητα: 2 3 ώρα την εβδομάδα (σύνολο 6 ώρες)
Διάρκεια: 2 μισή μήνες
Κόστος: 250 ευρώ
 
2. Σχολή
Συχνότητα: 1 3ωρο την εβδομάδα
Διάρκεια: Μέχρι τον Ιούνιο
Κόστος: 50 ευρώ τον μήνα

Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στο Εργαστήρι είναι ΔΩΡΕΑΝ

Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από διακεκριμένους και βραβευμένους σεφ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σας περιμένουμε να μαγειρέψουμε παρέα!!

Υπεύθυνος Σχεδίασης και Ανάπτυξης Προγράμματος : Θοδωρής Κουρατζόγλου, Σεφ

Εργαστήρι Μαγειρικής Τέχνης
Στουγιαννάκη 19 (Πάρκο Μ. Καταρρακτών)
Τηλέφωνο: 23810 51122
Κέντρο Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης
Έδεσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας