Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ζωή Τσορακλίδου, η μαθήτρια του ΓΕΛ Σκύδρας που βραβεύτηκε σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό

Η Ζωή, μαθήτρια της Β’ τάξης του ΓΕΛ Σκύδρας «Γεώργιος Δήμου» πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να πάρει μέρος στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Αθλητισμός – Πνευματικό Ιδεώδες». Ο διαγωνισμός που απευθυνόταν σε μαθητές όλων των Λυκείων της χώρας μας προκηρύχθηκε από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Κοσμητεία Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός περιλάμβανε τρία λογοτεχνικά είδη: Ποίημα, διήγημα και δοκίμιο με την Ζωή να επιλέγει το δοκίμιο. Η νεαρή μαθήτρια έγραψε ένα δοκίμιο στο οποίο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους πρέπει κάποιος να «αγαπά» τον αθλητισμό και το έστειλε στον διαγωνισμό.
Απ’ ότι φάνηκε το ταλέντο της στη συγγραφή άγγιξε και την επιτροπή του διαγωνισμού, αφού δικαίως της «έδωσαν» την τρίτη θέση στον διαγωνισμό. Η μαθήτρια του ΓΕΛ Σκύδρας, μάλιστα, παρευρέθηκε και στη σχετική εκδήλωση που έγινε στην Θεσσαλονίκη προ ημερών όπου και παρέλαβε το βραβείο της.

Τα συγχαρητήρια τους, όμως, έδωσαν και οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου οι οποίοι και χάρηκαν για την διάκριση της νεαρής μαθήτριας δίνοντάς της την ευχή «και εις ανώτερα».




Κυριάκος Θεοδοσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας