Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Φεστιβάλ κηδείας στο Τόκιο



Πρόβα κηδείας. Μακάβρια ή όχι, η ιδέα του Φεστιβάλ Σουκάτσου στο Τόκιο είναι οπωσδήποτε πρωτότυπη και επιτυχημένη, αφού χιλιάδες Ιάπωνες σπεύδουν να δοκιμάσουν φέρετρα, ρούχα, μακιγιάζ και κουπ για την τελευταία κατοικία τους!


To Φεστιβάλ Σουκάτσου, που στα ιαπωνικά σημαίνει «προετοιμασία για το θάνατο», συγκεντρώνει τουλάχιστον 5.000 ιάπωνες κάθε χρόνο, οι οποίοι επισκέπτονται τα περίπτερα 50 εταιριών που ασχολούνται με τον... κλάδο της κηδείας.


Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διαφορετικά φέρετρα, καθώς και ενδύματα, μακιγιάζ ή ακόμη και χτενίσματα, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι η τελευταία τους εικόνα θα είναι ακριβώς αυτή που επιθυμούν... Αρκετοί μάλιστα ξαπλώνουν κιόλας μέσα σε φέρετρα και βάζουν τους υπαλλήλους να τους τα κλείνουν, με σκοπό να καταλήξουν στην… ιδανικότερη επιλογή γι αυτούς. 

Μπορεί σε εμάς αυτή η ιδέα να φαίνεται μακάβρια, ή να θεωρούμε τέτοιες σκέψεις ως κακή τύχη, το φεστιβάλ όμως έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Οι κατασκευαστές φέρετρων τυπώνουν μάλιστα και φυλλάδια που διαφημίζουν τα προϊόντα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας