Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος μιλά για τις αλλαγές στο Εκπαιδευτικό Σύστημα - Έρχονται αλλαγές στα Δημοτικά Σχολεία - Οι μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια και οι νέες συλλήψεις παιδόφιλων εκπαιδευτικών

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, σήμερα βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "ΣαββατοΚύριακο" της κρατικής τηλεόρασης και μίλησε για τα οφέλη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που θα γίνεται κάθε σχολικό έτος την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, αλλά και για τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει στο Εκπαιδευτικό Σύστημα.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι δε θα πειράξει τους νόμους για το πανεπιστήμιο και τις εισαγωγικές, απλά θεώρησε χαζομάρα στο 2014 να μην εξετάζονται στην Πληροφορική αυτούς που θέλουν να γίνουν επιστήμονες στον κλάδο αυτό και το πρόσθεσε.

Ο κ. Λοβέρδος ακόμη, μίλησε για την αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στην Γ' Λυκείου, αφού αύξησε κατά μία ώρα τη Γυμναστική (2 ώρες την εβδομάδα) και μειώθηκε η Βιολογία κατά μία ώρα (1 ώρα την εβδομάδα).

Επίσης, για μείωση της ύλης έκανε λόγο ο Υπουργός Παιδείας, αφού ύστερα από συζητήσεις που είχε με εκπαιδευτικούς των ημερισίων, αλλά και των Εσπερινών σχολείων, η ύλη είναι πληθωρική και δε μένει τίποτα στο τέλος.

Ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να τονίσει πως κανένα τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ δεν πρόκειται να κλείσει αν δεν το εισηγείται το ίδιο το Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ.

Στη συνέχεια, μίλησε για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο Δημοτικό μετά από συνεδρίαση με το Συμβούλιο των πρώην Υπουργών Παιδείας, αφού όπως τόνισε επιθυμία του είναι να μειωθούν τα μαθήματα και να υπάρξει μεγαλύτερη δημιουργική απασχόληση. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Υπουργό, οι αλλαγές θα σημειωθούν τον Ιανουάριο, αφού θα υπάρξει εισήγηση στη Βουλή μετά από διάλογο τριών μηνών για αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύντομα θα πραγματοποιηθεί απολογισμός για τα Πανεπιστήμια και το νόμο του 2011, χωρίς να αλλαχθεί. Ακόμα, έγινε λόγος και για τις μετεγγραφές που γίνονται στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας μας. Ο κ. Λοβέρδος είπε πως τις δύο αυτές μέρες που γίνονται οι αιτήσεις έφτασαν τις 5.538, ενώ 10.432 πήραν κωδικό για να κάνουν αίτηση. Μέχρι την λήξη των μετεγγραφών αυτές θα φτάσουν τις 15.000, ενώ το πρόγραμμα αυτό θα ολοκληρωθεί κοντά στον Γενάρη, ωστόσο θα γίνουν και προσπάθειες να ολοκληρωθεί πιο σύντομα.

Από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή δε θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά προς τους εκπαιδευτικούς παιδόφιλους που έχουν συλληφθεί τονίζοντας πως θα υπάρξουν νέες συλλήψεις. Επίσης, τόνισε πως αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους όπως γινόταν μέχρι πρότινος. Μάλιστα, την Τετάρτη θα συζητηθεί αυτό το θέμα στη Βουλή με τον κ. Σφακιανάκη.


Κυριάκος Θεοδοσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας